Alles is communicatie

Combineer je persoonlijke ontwikkeling met je professionele ontwikkeling.

De training “Alles is communicatie” is een serie van vier dagdelen waarin je – samen met anderen – vanuit jouw eigen onderwijservaring je eigen functioneren onderzoekt.

Je ontwikkelt inzicht in eigen patronen en systemen. Je leert ook in te zien en te erkennen wat het effect is van jouw gedrag op mensen en op situaties. Bovendien krijg je handvatten aangereikt om deze inzichten weer te vertalen naar je onderwijspraktijk van alledag.

Meer dan praten alleen

Wat we op school ook allemaal leren aan kennis en vaardigheden, het vak communicatie wordt er niet gegeven. En dat terwijl ons leven grotendeels draait om communicatie. Waarom vinden we die interactie dan toch zo vaak lastig?

Misschien wel omdat er juist in het contact met mensen zo ontzettend veel gebeurt!

De ervaring leert dat wij daar niet altijd grip op hebben. Soms snappen we niet waarom de sfeer in een oudergesprek plotseling verandert. Of waarom je met het ene kind in je groep zo’n gemakkelijk contact hebt en met het andere kind van het ene in het andere conflict rolt. En waarom is het toch zo moeilijk om je collega eerlijk en in vrijheid feedback te geven? Of om zelf feedback te ontvangen?

De sleutelvraag is altijd: wat is mijn aandeel in dit contact? Vanaf het moment dat je inziet dat je – meestal onbewust – zelf een bepalende factor bent in welk contact dan ook, is de weg vrij voor leren en ontwikkelen. En dat is precies waar het in deze training over gaat.

Wat leer je?

In vier dagdelen ontwikkel je inzicht in je functioneren in jouw onderwijspraktijk. Dit doen we door middel van bijvoorbeeld gesprekstechnieken, ervaringsgerichte oefeningen en reflectie op je eigen functioneren.

Alles wat je leert in deze training kun je meteen toepassen in je contact met leerlingen, ouders en collega’s.

Aantal deelnemers: maximaal 16

Geïnteresseerd in deze training?

Bel of mail ons als je interesse hebt in de training “Alles is communicatie“. We vertellen je er graag meer over.