Trainingen voor docenten

De kracht van het volgen van een training zit hem in de groepservaring. Dat is tegelijkertijd ook spannend voor de meeste mensen, zelfs voor leerkrachten die gewend zijn om met groepen en in teams te werken.

Toch is het een krachtige manier van jezelf ontwikkelen: in een groep leer je van en met elkaar: niet alleen kun je profiteren van de ervaring en wijsheid van je collega’s, het biedt ook de mogelijkheid om nieuw gedrag te verkennen, ermee te experimenteren en – daar waar je dat wilt – het je eigen te maken.

Juist omdat je als onderwijsprofessionals elkaars ervaringen herkent, ontstaat er ruimte voor relativering, voor lichtheid en humor. Je bent nooit alleen met je vraag. Deelnemen aan een training samen met andere docenten verruimt je blik, frist op en nodigt je uit je horizon te verbreden.

De hieronder beschreven trainingen worden in-company gegeven. Mocht je individueel interesse hebben in een docententraining, laat het me dan weten. Bij meerdere aanmeldingen kan een open inschrijving worden aangeboden.

Beschikbare trainingen

Lichaamswerk voor leerkrachten

Een serie van drie workshops die bedoeld is om je wakker te houden.

Je krijgt inzicht in de invloed van je lichaam op je functioneren, en handvatten om ontspannen en met plezier te werken.

Lees verder »

Alles is
communicatie

Een serie van vier dagdelen waarin je je functioneren als leerkracht onderzoekt.

Je krijgt inzicht in je eigen patronen en de effecten daarvan op mensen en situaties.

Lees verder »

Teamwerken is teamleren

Een maatwerk-training waarin je leert als team nog beter samen te werken.

Het resultaat is open communicatie waarin iedereen optimaal kan werken en leren.

Lees verder »

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen?

Bel of mail als je interesse hebt in onze dienstverlening. We vertellen je er graag meer over.