Emily Nijhuis

Ik werk als leerkracht en begeleider in het onderwijs. Daarnaast ben ik opgeleid als ervaringsgericht therapeut en coach. Rode draad in mijn inmiddels jarenlange ervaring is leren en ontwikkelen: hoe mensen letterlijk en figuurlijk in beweging komen is wat mij interesseert en intrigeert. Als trainer en coach ga ik samen met jou op zoek naar wat jou beweegt, waar je mogelijk tegenaan loopt en wat mogelijk voor jou behulpzaam kan zijn.

We besteden aandacht aan het (her-) ontdekken en ontwikkelen van je talenten en aan het verbeteren van je stijl van samenwerken en je wijze van communiceren. Van daar uit stimuleer ik je om keuzes te maken waarmee je weer, of nog steviger aan het roer komt te staan en je je eigen hobbels kunt nemen, je problemen kunt erkennen en ze vervolgens kunt oplossen.

Aan de basis van mijn manier van werken liggen betrokkenheid en contact. Vanuit deze kernwaarden lukt het mij om snel tot de kern van een vraag te komen. Ik werk liefdevol en confronterend, op een open, eerlijke en directe manier en geef feedback op wat ik zie, hoor en voel. Daarnaast zijn transparantie en speelsheid kenmerkend voor hoe ik werk.

Coaching en training voor docenten

Op basis van mijn eigen ervaring in en mijn passie voor het onderwijs voel ik mij betrokken bij de professionals die daarin werkzaam zijn. Onderwijs is een prachtig vak waarin leren niet alleen het overbrengen van kennis is, maar waarin het vooral gaat over omgaan met mensen: jonge mensen die begeleid worden naar hun volwassenheid. In dat omgaan met mensen kom je van alles tegen: dingen die je van te voren had bedacht en gepland, maar even zoveel dingen waarop je helemaal geen greep hebt. Dat laatste maakt werken in het onderwijs naast gevarieerd en dynamisch ook hartstikke spannend.

Als coach en trainer in primair, voortgezet en hoger onderwijs ondersteun ik onderwijsprofessionals in het omgaan met die dynamiek en die spanning: met een deskundige blik en een luisterend oor. Met inlevingsvermogen en humor. Met confronterende vragen en concrete tips. Zicht krijgen op je handelen en op de patronen die je ondersteunen of juist belemmeren in je functioneren, leidt tot zelfvertrouwen, groei en vooral: plezier. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan!

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen?

Bel of mail als je interesse hebt in onze dienstverlening. We vertellen je er graag meer over.