Coaching voor leerkrachten en docenten

De laatste jaren is in het onderwijs het besef gegroeid dat coaching een heel waardevol instrument is om leerkrachten en docenten verder te professionaliseren. Van tijd tot tijd kamp je als professional immers met vraagstukken waarbij het prettig kan zijn als iemand met je meekijkt in het zoeken naar strategieën om met die vraagstukken om te gaan.

Over het algemeen is het fijn om je verhaal te doen bij een deskundige buitenstaander die je fris en onbevangen een spiegel voor kan houden: iemand die je uitdaagt en steunt om het beste uit jezelf en uit je omgeving te halen.

Werkwijze en aanpak

Een persoonlijk coachingstraject voor jou als leerkracht bestaat meestal uit 10 sessies, voorafgegaan door een kennismakingsgesprek, waarin bekeken wordt wat coaching voor jou kan betekenen. Dit gesprek mondt uit in een concrete doelstelling. Na de 5e en 10e sessie vindt er een evaluatie plaats. Na de 10e sessie bespreken we ook of de coaching afgerond kan worden of voortgezet zal worden.

Een sessie duurt anderhalf uur. Kosten voor een coachingssessie bedragen 150 euro. Voor particulieren geldt een aangepast tarief.

Mogelijke thema’s

Zoveel mensen, zoveel verschillende vragen. Hieronder een greep uit vraagstukken en thema’s die aan de orde kunnen komen bij professionals in het onderwijs. Klik op de thema’s om meer informatie te lezen.

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen?

Bel of mail als je interesse hebt in onze dienstverlening. We vertellen je er graag meer over.